Υλικά
- 
500 γρ. σπαγγέτι
 - 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 
3–4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
 - 
400 γρ. ντομάτα κονκασέ (ή 6–7 ώριμες φρέσκες τριμμένες)
 - 
16–20 ελιές (μαύρες ή πράσινες), χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
 - 
2 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη
 - 
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - 
1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
 - 
Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός
 - 
Παρμεζάνα τριμμένη, για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
- 
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό τους.
 - 
Σε μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό (να βγάλει άρωμα χωρίς να καεί).
 - 
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα 12–15 λεπτά, να δέσει.
 - 
Ρίχνουμε τις ελιές, την κάππαρη και το μπούκοβο (αν βάλουμε). Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμη.
 - 
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε κατευθείαν στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό των μακαρονιών για πιο «βελούδινο» αποτέλεσμα.
 - 
Σερβίρουμε ζεστό, με φρέσκο βασιλικό/μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.
 
