🍒Λικέρ Κεράσι

Σπιτικό Λικέρ Κεράσι – Απλή και Παραδοσιακή Συνταγή για Γλυκό Σπιτικό Ποτό!!

Υλικά

  • 1 κιλό ώριμα κεράσια

  • 500 γρ. ζάχαρη

  • 500 ml τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) ή βότκα

  • 1 ξυλάκι κανέλας

  • 3–4 γαρύφαλλα (προαιρετικά)

  • 1 λεμόνι (τη φλούδα του, χωρίς το άσπρο μέρος)


Εκτέλεση

  1. Προετοιμάζουμε τα κεράσια
    Τα πλένουμε καλά, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα χαράζουμε ελαφρά με ένα μαχαίρι (ή βγάζουμε τα κουκούτσια αν θέλουμε πιο απαλή υφή στο λικέρ).

  2. Ανακατεύουμε με ζάχαρη
    Σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, βάζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε ελαφρά.

  3. Αφήνουμε στον ήλιο
    Κλείνουμε καλά το βάζο και το αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος για 5–7 ημέρες. Κάθε μέρα το ανακινούμε ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να βγάλουν τα κεράσια τα υγρά τους.

  4. Προσθέτουμε το αλκοόλ
    Όταν η ζάχαρη διαλυθεί πλήρως, ρίχνουμε το τσίπουρο ή τη βότκα και ανακατεύουμε.

  5. Ωριμάζουμε το λικέρ
    Σφραγίζουμε ξανά το βάζο και το αφήνουμε σε δροσερό, σκοτεινό μέρος για 1–2 μήνες, ώστε να δέσουν τα αρώματα.

  6. Σουρώνουμε και φυλάμε
    Σουρώνουμε το λικέρ με τουλπάνι ή φίλτρο καφέ και το μεταγγίζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Σερβίρισμα

Το απολαμβάνουμε σκέτο ή με πάγο. Ταιριάζει υπέροχα με σοκολατένια γλυκά, αλλά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και σαν σιρόπι σε παγωτό βανίλια.