Υλικά
-
6 αυγά
-
150 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο, καλά στραγγισμένο)
-
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-
80 γρ. μαλακό τυρί (π.χ. ανθότυρο ή κρεμώδες κατσικίσιο τυρί)
-
50 γρ. κίτρινο τυρί μαλακό που λιώνει (π.χ. gouda ή κασέρι) τριμμένο
-
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
-
1 κ.γ. βούτυρο (για το ταψί)
Εκτέλεση
-
Προθέρμανση φούρνου στους 180°C (αντιστάσεις).
-
Σε τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
-
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα/κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι (με μέτρο, γιατί η φέτα είναι αλμυρή), πιπέρι και προαιρετικά μοσχοκάρυδο.
-
Ανακατεύουμε μέσα το σπανάκι με το κρεμμύδι, τη φέτα, το μαλακό τυρί και τα 2/3 του κίτρινου τυριού.
-
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι ή μικρή φόρμα (περίπου 22 εκ.) και ρίχνουμε το μείγμα.
-
Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο κίτρινο τυρί.
-
Ψήνουμε στον φούρνο για 25–30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
✨ Σερβίρισμα
-
Τρώγεται ζεστή, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.
-
Ταιριάζει με σαλάτα ντομάτας ή αγγουροντομάτα.
-
Μπορείς να την κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια και να την σερβίρεις σαν μεζεδάκι σε μπουφέ.
