🥘 Ομελέτα φούρνου με σπανάκι, φέτα & μαλακά τυριά


Υλικά  

  • 6 αυγά

  • 150 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο, καλά στραγγισμένο)

  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • 80 γρ. μαλακό τυρί (π.χ. ανθότυρο ή κρεμώδες κατσικίσιο τυρί)

  • 50 γρ. κίτρινο τυρί μαλακό που λιώνει (π.χ. gouda ή κασέρι) τριμμένο

  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

  • 1 κ.γ. βούτυρο (για το ταψί)


Εκτέλεση

  1. Προθέρμανση φούρνου στους 180°C (αντιστάσεις).

  2. Σε τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να χάσει τα υγρά του και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

  3. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα/κρέμα. Προσθέτουμε αλάτι (με μέτρο, γιατί η φέτα είναι αλμυρή), πιπέρι και προαιρετικά μοσχοκάρυδο.

  4. Ανακατεύουμε μέσα το σπανάκι με το κρεμμύδι, τη φέτα, το μαλακό τυρί και τα 2/3 του κίτρινου τυριού.

  5. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι ή μικρή φόρμα (περίπου 22 εκ.) και ρίχνουμε το μείγμα.

  6. Πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο κίτρινο τυρί.

  7. Ψήνουμε στον φούρνο για 25–30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.


✨ Σερβίρισμα

  • Τρώγεται ζεστή, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Ταιριάζει με σαλάτα ντομάτας ή αγγουροντομάτα.

  • Μπορείς να την κόψεις σε τετράγωνα κομμάτια και να την σερβίρεις σαν μεζεδάκι σε μπουφέ.