Μακαρόνια με τόνο


 


Υλικά (για 2-3 μερίδες)

  • 300 γρ. σπαγγέτι

  • 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο (κατά προτίμηση φιλέτο)

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος και τα στραγγίζουμε.

  2. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για λίγα δευτερόλεπτα, μέχρι να βγάλει το άρωμά του χωρίς να καεί.

  3. Προσθέτουμε τον τόνο στραγγισμένο και τον σπάμε με πιρούνι. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και, αν θέλουμε, προσθέτουμε και το μπούκοβο.

  4. Ρίχνουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε καλά με τη σάλτσα. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο από το νερό του βρασίματος για να δέσει καλύτερα.

  5. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.


👉 Μπορείς να προσθέσεις και λίγες ελιές ή κάπαρη για πιο μεσογειακό χαρακτήρα.