🍋 Σπιτικό λικέρ λεμονιού: Λιμοντσέλο express: έτοιμο σε λίγες μέρες


Ψάχνετε για σπιτικό λιμοντσέλο με έντονο άρωμα λεμονιού και γλυκιά, απαλή γεύση; Αυτή η συνταγή λιμοντσέλο είναι ιδανική για όσους θέλουν να φτιάξουν ένα νόστιμο λικέρ λεμονιού στο σπίτι σε μόλις 1 εβδομάδα!

Υλικά

  • 6–8 βιολογικά λεμόνια

  • 1 λίτρο βότκα ή άλλο αλκοολούχο ποτό 40–50%

  • 500–600 γρ. ζάχαρη

  • 500 ml νερό

Οδηγίες

  1. Προετοιμάζουμε τα λεμόνια: Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας, χωρίς το λευκό.

  2. Μαρινάρισμα: Βάζουμε τις φλούδες λεμονιού σε γυάλινο βάζο και προσθέτουμε τη βότκα. Σφραγίζουμε καλά και ανακινούμε 2 φορές την ημέρα για 5–6 μέρες.

  3. Σιρόπι ζάχαρης: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήνουμε να κρυώσει.

  4. Συνδυασμός: Σουρώνουμε τη βότκα από τις φλούδες και ανακατεύουμε με το κρύο σιρόπι ζάχαρης. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γλυκύτητα.

  5. Σερβίρισμα: Βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια. Σερβίρεται παγωμένο, ιδανικά στο τέλος ενός γεύματος.

Tips για τέλειο λιμοντσέλο

  • Προσθέτουμε 1 ξυλάκι βανίλιας ή λίγα φύλλα μέντας για πιο έντονο άρωμα.

  • Αν το αφήσουμε λίγες μέρες παραπάνω, η γεύση γίνεται πιο πλούσια.

Φτιάχνοντας το σπιτικό σας λιμοντσέλο, μπορείτε να έχετε ένα μοναδικό, αρωματικό λικέρ λεμονιού για εσάς και τους φίλους σας, έτοιμο σε μόλις μία εβδομάδα.