Ψάχνετε για σπιτικό λιμοντσέλο με έντονο άρωμα λεμονιού και γλυκιά, απαλή γεύση; Αυτή η συνταγή λιμοντσέλο είναι ιδανική για όσους θέλουν να φτιάξουν ένα νόστιμο λικέρ λεμονιού στο σπίτι σε μόλις 1 εβδομάδα!
Υλικά
-
6–8 βιολογικά λεμόνια
-
1 λίτρο βότκα ή άλλο αλκοολούχο ποτό 40–50%
-
500–600 γρ. ζάχαρη
-
500 ml νερό
Οδηγίες
-
Προετοιμάζουμε τα λεμόνια: Πλένουμε καλά τα λεμόνια και αφαιρούμε μόνο το κίτρινο μέρος της φλούδας, χωρίς το λευκό.
-
Μαρινάρισμα: Βάζουμε τις φλούδες λεμονιού σε γυάλινο βάζο και προσθέτουμε τη βότκα. Σφραγίζουμε καλά και ανακινούμε 2 φορές την ημέρα για 5–6 μέρες.
-
Σιρόπι ζάχαρης: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφήνουμε να κρυώσει.
-
Συνδυασμός: Σουρώνουμε τη βότκα από τις φλούδες και ανακατεύουμε με το κρύο σιρόπι ζάχαρης. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γλυκύτητα.
-
Σερβίρισμα: Βάζουμε σε καθαρά μπουκάλια. Σερβίρεται παγωμένο, ιδανικά στο τέλος ενός γεύματος.
Tips για τέλειο λιμοντσέλο
-
Προσθέτουμε 1 ξυλάκι βανίλιας ή λίγα φύλλα μέντας για πιο έντονο άρωμα.
-
Αν το αφήσουμε λίγες μέρες παραπάνω, η γεύση γίνεται πιο πλούσια.
Φτιάχνοντας το σπιτικό σας λιμοντσέλο, μπορείτε να έχετε ένα μοναδικό, αρωματικό λικέρ λεμονιού για εσάς και τους φίλους σας, έτοιμο σε μόλις μία εβδομάδα.