Μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά


 

Υλικά (για περίπου 20–25 μπισκότα)

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες μείγμα.

  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

  3. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ή ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και κόβουμε με κουπ πατ.

  4. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα. Αν θέλουμε, τα πιέζουμε λίγο με πιρούνι για σχέδιο.

  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρα) για περίπου 12–15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες.

  6. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

👉 Μικρό tip: Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη βανίλια ή ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού για άρωμα, αν και η βασική συνταγή θέλει μόνο 3 υλικά.