Υλικά (για περίπου 20–25 μπισκότα)
-
250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες μείγμα.
-
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
-
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες ή ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη και κόβουμε με κουπ πατ.
-
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα. Αν θέλουμε, τα πιέζουμε λίγο με πιρούνι για σχέδιο.
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C (αέρα) για περίπου 12–15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά στις άκρες.
-
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
👉 Μικρό tip: Μπορούμε να προσθέσουμε λίγη βανίλια ή ξύσμα λεμονιού/πορτοκαλιού για άρωμα, αν και η βασική συνταγή θέλει μόνο 3 υλικά.