🥣 Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά

Υλικά  

  • 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή ελιά, κομμένο σε κύβους)

  • 2 πατάτες σε κύβους

  • 2 καρότα σε ροδέλες

  • 2 μικρά κολοκυθάκια σε ροδέλες

  • 2 ντομάτες τριμμένες ή ψιλοκομμένες

  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 φύλλο δάφνης

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1,5 λίτρο νερό ή ζωμό βοδινού

  • Λεμόνι για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

  2. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό (να καλύπτει καλά το κρέας) και τη δάφνη. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1-1,5 ώρα μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι, αφού πρώτα ξαφρίσουμε. Όταν το κρέας μαλακώσει, βγάζουμε το μοσχάρι με τρυπητή κουτάλα, σουρώνουμε τον ζωμό σε λεπτό σουρωτήρι και τον ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. 

  3. Ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα και το σέλινο. Προσθέτουμε το αλάτι. Βράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. 

  4. Σερβίρουμε τη σούπα  ζεστή με πιπέρι και μπόλικο λεμόνι.


Tip

Για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να βράσουμε το κρέας αρχικά σε ζωμό αντί για νερό, ενώ αν θέλουμε η σούπα να γίνει πιο «δεμένη», πολτοποιούμε στο μπλέντερ λίγα από τα λαχανικά και τα ξαναρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.