Υλικά
-
1 μεγάλο μαρούλι (ή ανάμεικτα πράσινα φύλλα, π.χ. ρόκα, λόλα, iceberg)
-
1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες ή σε κορδέλες
-
40 γρ. παρμεζάνα, σε φλύδες
-
4-5 καρύδια, σπασμένα
-
1 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
-
Αλάτι
-
Κρέμα βαλσάμικου (για το τελείωμα)
Εκτέλεση
-
Πλένουμε καλά το μαρούλι, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.
-
Κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες ή κορδέλες και το προσθέτουμε στη σαλατιέρα.
-
Προσθέτουμε τα καρύδια και το κουκουνάρι. Αν θέλουμε, τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά, ώστε να αναδειχθεί το άρωμά τους.
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
-
Τοποθετούμε τις φλύδες παρμεζάνας επάνω στη σαλάτα.
-
Περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου, δημιουργώντας όμορφες γραμμές ή σταγόνες για εντυπωσιακή εμφάνιση.