🥗 Πράσινη σαλάτα με παρμεζάνα, καρύδια και κρέμα βαλσάμικου

Υλικά  

  • 1 μεγάλο μαρούλι (ή ανάμεικτα πράσινα φύλλα, π.χ. ρόκα, λόλα, iceberg)

  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες ή σε κορδέλες

  • 40 γρ. παρμεζάνα, σε φλύδες

  • 4-5 καρύδια, σπασμένα

  • 1 κ.σ. κουκουνάρι, ελαφρώς καβουρδισμένο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

  • Αλάτι  

  • Κρέμα βαλσάμικου (για το τελείωμα)


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά το μαρούλι, το στεγνώνουμε και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

  2. Κόβουμε το καρότο σε λεπτές φέτες ή κορδέλες και το προσθέτουμε στη σαλατιέρα.

  3. Προσθέτουμε τα καρύδια και το κουκουνάρι. Αν θέλουμε, τα καβουρδίζουμε ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά, ώστε να αναδειχθεί το άρωμά τους.

  4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, λίγο αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.

  5. Τοποθετούμε τις φλύδες παρμεζάνας επάνω στη σαλάτα.

  6. Περιχύνουμε με λίγη κρέμα βαλσάμικου, δημιουργώντας όμορφες γραμμές ή σταγόνες για εντυπωσιακή εμφάνιση.