Υλικά
-
1 μικρό μαρούλι
1 φλιτζάνι ρόκα
-
½ αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
-
8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
-
½ φλ. σπόρους ροδιού
-
½ φλ. καρύδια
-
2 κ.σ. κολοκυθόσπορους
-
1 κ.σ. ηλιόσπορους
-
1 κ.σ. σουσάμι λευκό και μαύρο (προαιρετικά)
Για το dressing:
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
-
Αλάτι & πιπέρι
-
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon ή απλή μουστάρδα
Εκτέλεση:
-
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε τα λαχανικά.
-
Κόβουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα το μαρούλι, τη ρόκα, το αγγούρι και τα ντοματίνια.
-
Προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού, τα καρύδια και τους υπόλοιπους σπόρους.
-
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά του dressing μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
Ρίχνουμε το dressing πάνω από τη σαλάτα λίγο πριν το σερβίρισμα και ανακατεύουμε απαλά.
💡 Extra tip:
Μπορούμε να προσθέσουμε φέτα ή ανθότυρο για πιο πλούσια γεύση, ή λίγη κινόα αν θέλουμε περισσότερη πρωτεΐνη.