Τούρτα με ροδάκινο


 

Υλικά

Για το παντεσπάνι (λευκό)

  • 6 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 200 γρ. ζάχαρη

  • 1 βανίλια

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)

Για τη γέμιση με ροδάκινο

  • 1 κονσέρβα ροδάκινα σε σιρόπι (ή 5-6 φρέσκα ώριμα ροδάκινα το καλοκαίρι)

  • 250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

  • 200 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε

  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη

  • 2 κ.σ. από το σιρόπι της κονσέρβας

Για την επικάλυψη

  • 300 ml κρέμα γάλακτος (παγωμένη)

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

  • Ροδάκινα κομμένα φετάκια για διακόσμηση


Εκτέλεση

Παντεσπάνι

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

  2. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε σφιχτή μαρέγκα.

  3. Προσθέτουμε τη βανίλια.

  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ενσωματώνουμε απαλά με σπάτουλα.

  5. Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με πολύ απαλές κινήσεις.

  6. Ψήνουμε σε φόρμα 24 εκ. για περίπου 25–30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 2–3 δίσκους.

Κρέμα με ροδάκινο

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.

  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.

  3. Ρίχνουμε 2 κουταλιές σιρόπι και ψιλοκομμένα ροδάκινα. Ανακατεύουμε ελαφρά.

Συναρμολόγηση

  1. Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα και το ραντίζουμε ελαφρά με λίγο σιρόπι από τα ροδάκινα.

  2. Απλώνουμε τη μισή κρέμα με ροδάκινο.

  3. Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, ξανά λίγο σιρόπι, και την υπόλοιπη κρέμα.

  4. Αν έχουμε τρίτο δίσκο, κλείνουμε από πάνω.

  5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με άχνη για την επικάλυψη και καλύπτουμε όλη την τούρτα.

  6. Στολίζουμε από πάνω με φέτες ροδάκινου σε σχήμα βεντάλιας ή όπως μας αρέσει.