Υλικά
Για το παντεσπάνι (λευκό)
-
6 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
200 γρ. ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
60 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
Για τη γέμιση με ροδάκινο
-
1 κονσέρβα ροδάκινα σε σιρόπι (ή 5-6 φρέσκα ώριμα ροδάκινα το καλοκαίρι)
-
250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
200 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
-
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
2 κ.σ. από το σιρόπι της κονσέρβας
Για την επικάλυψη
-
300 ml κρέμα γάλακτος (παγωμένη)
-
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
Ροδάκινα κομμένα φετάκια για διακόσμηση
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
-
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε σφιχτή μαρέγκα.
-
Προσθέτουμε τη βανίλια.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το ενσωματώνουμε απαλά με σπάτουλα.
-
Τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με πολύ απαλές κινήσεις.
-
Ψήνουμε σε φόρμα 24 εκ. για περίπου 25–30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε 2–3 δίσκους.
Κρέμα με ροδάκινο
-
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγί.
-
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει.
-
Ρίχνουμε 2 κουταλιές σιρόπι και ψιλοκομμένα ροδάκινα. Ανακατεύουμε ελαφρά.
Συναρμολόγηση
-
Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι σε πιατέλα και το ραντίζουμε ελαφρά με λίγο σιρόπι από τα ροδάκινα.
-
Απλώνουμε τη μισή κρέμα με ροδάκινο.
-
Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, ξανά λίγο σιρόπι, και την υπόλοιπη κρέμα.
-
Αν έχουμε τρίτο δίσκο, κλείνουμε από πάνω.
-
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με άχνη για την επικάλυψη και καλύπτουμε όλη την τούρτα.
-
Στολίζουμε από πάνω με φέτες ροδάκινου σε σχήμα βεντάλιας ή όπως μας αρέσει.