🔹 Υλικά
Για τη Ζύμη
-
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-
1 κ.γ. ζάχαρη
-
1,5 κ.γ. αλάτι
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
300 ml χλιαρό νερό
Για τη Σάλτσα Ντομάτας
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
-
200 γρ. πολτός ή σάλτσα ντομάτας
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
1/2 κ.γ. ρίγανη ή ξερός βασιλικός
Για την Επικάλυψη
-
150 ml σάλτσα ντομάτας (από την παραπάνω συνταγή)
-
200 γρ. διάφορα μαλακά τυριά της αρεσκείας σας
-
100 γρ. μπέικον γαλοπούλας σε φέτες ή κομματάκια
-
1 πράσινη πιπεριά σε λεπτές ροδέλες
1 ντομάτα σε λεπτές ροδέλες
-
150 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
-
1 κ.γ. ρίγανη
🔹 Εκτέλεση
Ζύμη
-
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρίσει.
-
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι.
-
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς μαζί με το ελαιόλαδο.
-
Ζυμώνουμε για 8–10 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
-
Τοποθετούμε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
-
Όταν φουσκώσει, την πιέζουμε ελαφρά και την ανοίγουμε σε στρογγυλό ή ορθογώνιο σχήμα πάχους 0,5–1 εκ.
Σάλτσα Ντομάτας
-
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
-
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
-
Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη ρίγανη ή τον βασιλικό.
-
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά.
-
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση & Ψήσιμο
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C (πάνω-κάτω ή με πέτρα πίτσας).
-
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί με λαδόκολλα ή ελαφρώς λαδωμένη επιφάνεια.
-
Απλώνουμε τη σάλτσα ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη.
-
Προσθέτουμε τα τυριά ομοιόμορφα. Αφήνουμε μια ποσότητα για το τέλος.
-
Βάζουμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, την ντομάτα και το μπέικον γαλοπούλας.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί που κρατήσαμε.
-
Πασπαλίζουμε με ρίγανη.
-
Ψήνουμε για 12–15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη.
-
Αφήνουμε 2–3 λεπτά πριν κόψουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
💡 Tip:
-
Για πιο έντονη γεύση μπέικον, μπορούμε να το σοτάρουμε ελαφρά πριν το βάλουμε πάνω στην πίτσα.