Υλικά
-
4–5 λεμόνια
-
3–4 κουταλιές της σούπας μέλι (ή ανάλογα με τη γεύση μας)
-
1 λίτρο νερό (μισό ζεστό, μισό κρύο)
-
Πάγο (προαιρετικά)
-
Φύλλα δυόσμου ή λεμονόχορτο για άρωμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε τον χυμό για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
-
Σε μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι από το νερό (όχι να βράσει, απλώς να γίνει χλιαρό) και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να δημιουργηθεί ένα απαλό σιρόπι.
-
Ρίχνουμε το σιρόπι στην κανάτα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
-
Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.
-
Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσαρμόζουμε με λίγο ακόμη μέλι ή νερό ανάλογα με το πόσο γλυκιά ή ξινή τη θέλουμε.
-
Σερβίρουμε με πάγο και, αν θέλουμε, στολίζουμε με φέτες λεμονιού και φύλλα δυόσμου.
💡 Μικρό μυστικό
Αν αφήσουμε την κανάτα στο ψυγείο για 1–2 ώρες πριν τη σερβίρουμε, οι γεύσεις «δένουν» όμορφα και η λεμονάδα γίνεται ακόμα πιο δροσερή και αρωματική.