🍋 Σπιτική Λεμονάδα με Μέλι (χωρίς ζάχαρη)

Υλικά

  • 4–5 λεμόνια

  • 3–4 κουταλιές της σούπας μέλι (ή ανάλογα με τη γεύση μας)

  • 1 λίτρο νερό (μισό ζεστό, μισό κρύο)

  • Πάγο (προαιρετικά)

  • Φύλλα δυόσμου ή λεμονόχορτο για άρωμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε τον χυμό για να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.

  2. Σε μικρό κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε μισό φλιτζάνι από το νερό (όχι να βράσει, απλώς να γίνει χλιαρό) και προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να δημιουργηθεί ένα απαλό σιρόπι.

  3. Ρίχνουμε το σιρόπι στην κανάτα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

  4. Συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.

  5. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσαρμόζουμε με λίγο ακόμη μέλι ή νερό ανάλογα με το πόσο γλυκιά ή ξινή τη θέλουμε.

  6. Σερβίρουμε με πάγο και, αν θέλουμε, στολίζουμε με φέτες λεμονιού και φύλλα δυόσμου.


💡 Μικρό μυστικό

Αν αφήσουμε την κανάτα στο ψυγείο για 1–2 ώρες πριν τη σερβίρουμε, οι γεύσεις «δένουν» όμορφα και η λεμονάδα γίνεται ακόμα πιο δροσερή και αρωματική.