🍝 Σπαγγέτι με μανιτάρια, λάδι τρούφας και παρμεζάνα

Υλικά  

  • 500 γρ. σπαγγέτι

  • 400–450 γρ. μανιτάρια (λευκά, καφέ ή μίξ, κομμένα σε φέτες)

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)

  • 100 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)

  • 80 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα (και έξτρα για σερβίρισμα)

  • 2–3 κ.γ. λάδι τρούφας (ανάλογα πόσο έντονο άρωμα θέλουμε)

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Μπούκοβο (προαιρετικά)


Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά
    Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε περίπου 1 φλιτζάνι από το νερό τους και τα στραγγίζουμε.

  2. Σωτάρουμε τα μανιτάρια
    Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το αφήνουμε να αρωματίσει το λάδι.
    Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.

  3. Σβήνουμε (προαιρετικά)
    Αν θέλουμε, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

  4. Ενώνουμε με τα ζυμαρικά
    Προσθέτουμε τα βρασμένα σπαγγέτι στο τηγάνι με τα μανιτάρια. Ρίχνουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.
    Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρεμώδες το μείγμα.

  5. Ολοκληρώνουμε
    Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το λάδι τρούφας. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι.

  6. Σερβίρουμε
    Μοιράζουμε στα πιάτα, πασπαλίζουμε, με επιπλέον παρμεζάνα (προαιρετικά) και μπούκοβο (αν βάλουμε) και απολαμβάνουμε!