Τα αγαπημένα κουλουράκια της γιαγιάς. Όταν τα έψηνε μοσχοβολούσε όλο το σπίτι βανίλια!!!
Είναι φανταστικά κουλουράκια. Θα τα αγαπήσετε.
Τι θα χρειαστούμε:
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλυτζάνια ζάχαρη
8 αυγά
400 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 φλιτζανάκια του καφέ καλό ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Πώς θα τα φτιάξουμε:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το μισό από το αλεύρι μας με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ μας το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα και το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε με το χέρι αρχίζουμε να προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι όσο πάρει η ζύμη μας ώστε να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου 15 λεπτά.
Αφού πλάσουμε τα κουλουράκια μας τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου, στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας, για περίπου 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!
Είναι φανταστικά κουλουράκια. Θα τα αγαπήσετε.
Τι θα χρειαστούμε:
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλυτζάνια ζάχαρη
8 αυγά
400 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 φλιτζανάκια του καφέ καλό ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Πώς θα τα φτιάξουμε:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το μισό από το αλεύρι μας με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ μας το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα και το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε με το χέρι αρχίζουμε να προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι όσο πάρει η ζύμη μας ώστε να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου 15 λεπτά.
Αφού πλάσουμε τα κουλουράκια μας τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου, στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας, για περίπου 20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου