Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κουλουράκια βανίλιας

Τα αγαπημένα κουλουράκια της γιαγιάς. Όταν τα έψηνε μοσχοβολούσε όλο το σπίτι βανίλια!!!
Είναι φανταστικά κουλουράκια. Θα τα αγαπήσετε.

 Τι θα χρειαστούμε:

2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
6 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 φλυτζάνια ζάχαρη
8 αυγά
400 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 φλιτζανάκια του καφέ καλό ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα


Πώς θα τα φτιάξουμε:

 Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το μισό από το αλεύρι μας  με το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μίξερ μας το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη για 15 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα και το χυμό μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε αυτό το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι. Αφού ανακατέψουμε με το χέρι αρχίζουμε να προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι όσο πάρει η ζύμη μας ώστε να μην κολλάει. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου 15 λεπτά.
Αφού πλάσουμε τα κουλουράκια μας τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου, στη μεσαία σχάρα του φούρνου μας, για περίπου 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου