Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Μπισκότα με σοκολάτα

Τι θα χρειαστούμε:

1/2 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1/2 κ. γλυκού μπέικιν
1/4 κ. γλυκού σόδα
1 αυγό σε θερμοκρασία  δωματίου
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
χυμό από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Βασιλόπιτα

Τι θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά 
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι
1 βανίλια
1 ποτήρι κρασιού λικέρ αμαρέτο (ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
2 γρ. αλάτι