Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Μπισκότα με κακάο



Τι θα χρειαστούμε

2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
3/4 φλιτζανιού κακάο
4 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 & 1/3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1/2 κουτ. αλάτι
1/3 φλυτζ. ζάχαρη άχνη

Γαμοπίλαφο με ζυγούρι ή γίδα


Τι θα χρειαστούμε

1,5 κιλό ζυγούρι ή γίδα
120γρ. ρύζι καρολίνα
1 λίτρο ζωμό από το ζυγούρι
χυμό από ένα λεμόνι
βούτυρο
αλάτι
πιπέρι