Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

Χοιρινό με πατάτες 



Τι θα χρειαστούμε

1,5 κιλό χοιρινό από μπούτι κομμένο σε μερίδες
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
2 καρότα
1 πράσο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. αλεύρι
4 κ.σ. μουστάρδα
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1,5 κιλό πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι



Ας το φτιάξουμε

Σωτάρουμε το κρέας μας με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά ώστε να το θωρακίσουμε καλά και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Κόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι σε μέτρια κομμάτια, το καρότο σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά μέσα στην ίδια κατσαρόλα το πράσο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο.
Προσθέτουμε ξανά το κρέας, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά το αλεύρι και να μη φαίνεται.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το θυμάρι.
Διαλύουμε τη μουστάρδα στο κρασί και σβήνουμε το φαγητό μας. Αφήνουμε 3-4 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε μια κούπα νερό  και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να πάρει μια βράση.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα συμπληρώνουμε άλλη μια κούπα νερό σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για δυόμιση ώρες. Στα τελευταία 45 λεπτά προσθέτουμε τις πατάτες που έχουμε κόψει σε τέταρτα και τις έχουμε αλατίσει.
Αν δεν έχουμε γάστρα χρησιμοποιούμε ταψί και το σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Αφού ψηθεί το φαγητό ανοίγουμε τη γάστρα και ψήνουμε μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα το κρέας και οι πατάτες.

Είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό που θα αρέσει σε όλους!
Εγώ το φτιάχνω Κυριακές ή γιορτές.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου