Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κοτόπιτα με σφολιάτα




Η πίτα αυτή μπορεί να αποτελέσει και κύριο γεύμα. Έχει απίθανη γεύση.Η τραγανή σφολιάτα και η πλούσια γέμιση την κάνουν ανάρπαστη!!

Τι θα χρειαστούμε:
2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα
1 κοτόπουλο περίπου 1  1/2 κιλού
250 γρ. μανιτάρια (εγώ βάζω φρέσκα για το υπέροχο άρωμα)
2 μεγάλα κρεμμύδια
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο


Πώς θα το φτιάξουμε:
Βράζουμε καλά  το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό. Προσέχουμε να μην βάλουμε πολύ αλάτι επειδή θα προσθέσουμε το τυρί στο τέλος. Αφού βράσει το κοτόπουλο αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκαλα και το ψιλοκόβουμε. Σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα 2 κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και σωτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Βάζουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο προαιρετικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το τυρί. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Τοποθετούμε τη γέμισή μας και από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει με μια κουταλιά νερό. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 45΄περίπου στους 200 βαθμούς.
Κάντε την είναι πραγματικά πολύ νόστιμη πιτούλα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου