Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μπακλαβάς


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό φύλλο μπακλαβά
1/2 κιλό καρύδια χοντροκοπανισμένα
1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
500 γρ. φρέσκο βούτυρο γάλακτος λιωμένο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη

Για το σιρόπι
6 κούπες ζάχαρη
1/2 κιλό μέλι
4 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
φλούδα 1/2 λεμονιού


Μηλόπιτα εύκολη και πολύ γευστική!!!

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη

Για τη γέμιση
6-7 μήλα (κόκκινα και πράσινα μαζί κατά προτίμηση)
1/2 κούπα ζάχαρη
κανέλα
λίγες σταγόνες λεμονιού