Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014

Μηλόπιτα εύκολη και πολύ γευστική!!!

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. μαργαρίνη
1/2 κούπα ζάχαρη

Για τη γέμιση
6-7 μήλα (κόκκινα και πράσινα μαζί κατά προτίμηση)
1/2 κούπα ζάχαρη
κανέλα
λίγες σταγόνες λεμονιού



Εκτέλεση:
 Αφήνουμε τη μαργαρίνη εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες. Την τοποθετούμε κατόπιν  σε μια λεκάνη, προσθέτουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας. Θα γίνει μια μαλακιά ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες λεπτές, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και την κανέλα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο κομμάτια. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί. Τοποθετούμε σε αυτό το ένα μέρος της ζύμης και με τα χέρια μας το πιέζουμε και  το ανοίγουμε ώστε να καλύψει όλο τα ταψί μαζί και τα τοιχώματα. Τοποθετούμε μέσα τη γέμιση με τα μήλα. Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα φύλλο όχι τόσο λεπτό. Τοποθετούμε το φύλλο στο ταψί και κλείνουμε καλά τις άκρες. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια της πίτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Αφού κρυώσει λίγο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Είναι απλή σε υλικά και εμφάνιση αλλά έχει υπέροχη γεύση. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου