Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Αχλάδια με αρωματικό σιρόπι


Υλικά: 
6 αχλάδια όχι πολύ ώριμα
450 ml ροζέ κρασί
1 μεγάλο πορτοκάλι
χυμό ενός λεμονιού
1 κομμάτι κανέλα
3 γαρίφαλα
ζάχαρη



Εκτέλεση:

Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια. Αφαιρούμε όλο το σκληρό κεντρικό μέρος με το ειδικό εργαλείο και τα ραντίζουμε με χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το κρασί σε ένα αντικολλητικό σκεύος και προσθέτουμε 300 ml νερό, 6 κουταλιές ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Βράζουμε για 5 λεπτά το μείγμα και στη συνέχεια τοποθετούμε μέσα τα αχλάδια και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμη. Βγάζουμε τώρα τα αχλάδια από το σκεύος. Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και κόβουμε τη φλούδα σε λεπτές λωρίδες. Ζεσταίνουμε το σιρόπι από τα αχλάδια και μόλις βράσει ρίχνουμε τις φλούδες πορτοκαλιού.Βράζουμε για 10 λεπτά τις φλούδες,  τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια βράζουμε το σιρόπι μέχρι να πήξει και να μείνουν περίπου 150ml. Τέλος βάζουμε τα αχλάδια σε πιατέλα, τα κόβουμε, σκορπίζουμε επάνω τις φλούδες του πορτοκαλιού και σερβίρουμε με το σιρόπι.

Καλή επιτυχία!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου