Ας μπούμε λοιπόν σε ρυθμούς χριστουγεννιάτικους σιγά-σιγά, και ας φτιάξουμε μελομακάρονα!!!
Τα μελομακάρονα αρέσουν πολύ στα παιδιά μου κι έτσι πειραματίστηκα πολύ ώστε να βρω την καλύτερη συνταγή. Κατέληξα σε 2-3 συνταγές που άρεσαν περισσότερο. Σήμερα θα σας δώσω μια από αυτές και έπεται συνέχεια. Πρόκειται για τα μελομακάρονα όπως τα φτιάχνουν στη Χίο. Εκεί τα λένε φοινίκια.Τη συνταγή μου έδωσε μια φίλη από Χίο, η Θηρεσία. Πάμε να τα φτιάξουμε.
Τα μελομακάρονα αρέσουν πολύ στα παιδιά μου κι έτσι πειραματίστηκα πολύ ώστε να βρω την καλύτερη συνταγή. Κατέληξα σε 2-3 συνταγές που άρεσαν περισσότερο. Σήμερα θα σας δώσω μια από αυτές και έπεται συνέχεια. Πρόκειται για τα μελομακάρονα όπως τα φτιάχνουν στη Χίο. Εκεί τα λένε φοινίκια.Τη συνταγή μου έδωσε μια φίλη από Χίο, η Θηρεσία. Πάμε να τα φτιάξουμε.
Τι θα χρειαστούμε:
1+1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κούπας κονιάκ
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (περίπου 1 κιλό)
1+1/2 κούπα καρύδι χοντροαλεσμένο για το γαρνίρισμα