Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με βότανα

Μια συνταγή πολύ νόστιμη και με λίγες θερμίδες.
Τι θα χρειαστούμε:
1 στήθος κοτόπουλου
1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλο

Κατσικάκι κοκκινιστό με μακαρόνια

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό κατσικάκι από μπούτι
1 κούπα ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο
2 κοφτές κουταλιές της σούπας πελτέ
200 γραμμάρια χυμό ντομάτας
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας
Αλάτι, πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλας
3 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
Τυρί τριμμένο

Γιουβετσάκι με μακαρονάκι κοφτό

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή κιλότο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι ή βούτυρο
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια τσαγιού κοφτό αλάτι
Λίγο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
2 φλιτζάνια τσαγιού πολτό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
Μερικά κρεμμυδάκια
Βούτυρο
150 γραμμάρια μανιτάρια
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. μακαρονάκι κοφτό