Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Γιουβετσάκι με μακαρονάκι κοφτό

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή κιλότο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι ή βούτυρο
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλάκια τσαγιού κοφτό αλάτι
Λίγο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
2 φλιτζάνια τσαγιού πολτό ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
Μερικά κρεμμυδάκια
Βούτυρο
150 γραμμάρια μανιτάρια
1 φύλλο δάφνης
500 γρ. μακαρονάκι κοφτό


Πώς θα το φτιάξουμε:
Χωρίζουμε το κρέας σε 10 κομμάτια. Το κοκκινίζουμε ελαφρά με το λάδι (για πιο υγιεινό) ή το βούτυρο (για πιο νόστιμο;) και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για μερικά λεπτά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κρασί.Όταν εξατμισθεί το κρασί, ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας, το σκόρδο και αρκετό ζεστό νερό ώστε να σιγοψηθεί το φαγητό για 1 και 1/2 ώρα περίπου.Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα πλένουμε. Τα βάζουμε με λίγο βούτυρο στο τηγάνι μαζί με 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό και λίγο αλάτι. Τα αφήνουμε μέχρι να εξατμισθεί το νερό και να ξανθίνουν. Τα προσθέτουμε κατόπιν στο κρέας μαζί με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τη δάφνη και αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά περίπου.
Βράζουμε το μακαρονάκι σε αρκετό αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε. Το μοιράζουμε μαζί με το κρέας σε βουτυρωμένα γιουβετσάκια. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί την επιφάνεια και βάζουμε σε μέτριο φούρνο να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!


Από παλιά συνταγή της MISKO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου