Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Σπανακόπιτα με χωριάτικο φύλλο

Τι θα χρειαστούμε:

Για το φύλλο
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 ποτήρι νερού χλιαρό νερό (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω)
1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλεύρι για το άνοιγμα του φύλλου

Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
2 πράσα κομμένα σε ροδέλες μόνο το άσπρο μέρος
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Λίγο άνηθο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αυγά
Ελαιόλαδο
1/2 κιλό φέτα
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο


Τι θα χρειαστούμε:

1 νεροπότηρο γάλα
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
1/2 κιλό φέτα
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
λίγο μπέικον (προαιρετικά)
1 φακελάκι μπέικιν
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει