Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο


Τι θα χρειαστούμε:

1 νεροπότηρο γάλα
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
1/2 κιλό φέτα
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
λίγο μπέικον (προαιρετικά)
1 φακελάκι μπέικιν
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει



Ας τα φτιάξουμε:

Μέσα σε μια λεκάνη τοποθετούμε το γάλα, το σπορέλαιο, τη φέτα θρυμματισμένη και τη γραβιέρα. Κόβουμε σε κυβάκια το μπέικον, το σωτάρουμε λίγο και το προσθέτουμε και αυτό. Προσθέτουμε το μπέικιν και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας το μείγμα μας έως να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σε ένα ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος, πλάθουμε μικρά τυροπιτάκια σε μπαλάκια. Τα αραδιάζουμε στο ταψί προσέχοντας να αφήσουμε απόσταση γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, αναλόγως με το φούρνο.
Είναι πολύ εύκολα, πετυχαίνουν πάντα.
Δοκιμάστε τα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου