Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό γαρίδες
Τα 2/3 από ένα φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
1/2 κιλό λαζάνια
Πώς θα το φτιάξουμε:
Από παλιά συνταγή της MISKO
1 κιλό γαρίδες
Τα 2/3 από ένα φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κιλό ώριμες ντομάτες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο
1/2 κιλό λαζάνια
Πώς θα το φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε ωμές τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 5 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο, τις γαρίδες και μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε επίσης λίγο αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε για 5 λεπτά. Σωτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αφού τις πολτοποιήσουμε, λίγο αλάτι και το κρασί. Βράζουμε τη σάλτσα σε σιγανή φωτιά επί μια ώρα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν μαζί επί 2 έως 3 λεπτά. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα λαζάνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού τους και ανάλογα τις προτιμήσεις μας. (Εγώ τα βράζω al dente).Τα στραγγίζουμε τοποθετούμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε με τη σάλτσα μας.
Μαζευτείτε οικογενειακώς ή καλέστε την παρέα σας και απολαύστε το με καλό λευκό κρασάκι και κυρίως καλή διάθεση!!!
Από παλιά συνταγή της MISKO
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου