Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016

Μπισκοτάκια βουτύρου 

Μια συνταγή από τη φίλη μου τη Βάσω. Δοκιμάστε τα, είναι υπέροχα!!!



Υλικά
200 γρ. βούτυρο lurpak ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας
100 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια

Ας τα φτιάξουμε
Ψήνουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο για 8-10 λεπτά στους 160 βαθμούς C, αφού τοποθετήσουμε λαδόκολλα στο ταψί και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, τη σκόνη αμυγδάλου και το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει. Ανακατεύουμε στη συνέχεια με το χέρι. Έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
Πλάθουμε τα μπισκότα μας σε όποιο σχήμα μας αρέσει. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C για 17-20 λεπτά περίπου, ανάλογα με το φούρνο. Τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και τα τοποθετούμε κατά προτίμηση σε μεταλλικό κουτί. 
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου