Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016

Ψαρονέφρι με λευκό κρασί και αρωματικά βότανα


Τι θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό ψαρονέφρι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουρ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη φρέσκια 3 κλαράκια
Δεντρολίβανο φρέσκο 1-2 κλαράκια

Ας το φτιάξουμε:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό σκεύος και ροδίζουμε το ψαρονέφρι καλά και από τις δυο πλευρές. Σβήνουμε το κρέας μας με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και αφού προσθέσουμε λίγο νεράκι χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε για 6-7 λεπτά περίπου. Το ψαρονέφρι ψήνεται γρήγορα. Αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά προσθέτουμε τριμμένο το σκόρδο και τα αρωματικά βότανα. Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού καθώς και με το κορν φλαόυρ. Αφού γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα περιχύνουμε με αυτό το κρέας. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις ώστε να δέσει η σάλτσα μας.
Συνοδεύουμε με πατάτες πουρέ ή ρύζι.

Καλή σας όρεξη!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου