Τι θα χρειαστούμε
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
3/4 φλιτζανιού κακάο
4 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 & 1/3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1/2 κουτ. αλάτι
1/3 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
Ας το φτιάξουμε
Τοποθετούμε σε μπολ τη ζάχαρη με το λάδι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου έξι ώρες αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη, ώστε να σταθεροποιηθεί η ζύμη μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τοποθετούμε σε ένα σκεύος τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια. Ανακινούμε ώστε να πάει παντού η ζάχαρη.
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί, τα τοποθετούμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά αναλόγως το φούρνο. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Διατηρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα σε μεταλλικό κουτί.
Καλή επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου