Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Μπισκότα με κακάο



Τι θα χρειαστούμε

2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού σπορέλαιο
3/4 φλιτζανιού κακάο
4 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 & 1/3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
1/2 κουτ. αλάτι
1/3 φλυτζ. ζάχαρη άχνη



Ας το φτιάξουμε

Τοποθετούμε σε μπολ τη ζάχαρη με το λάδι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα με το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου έξι ώρες αφού το σκεπάσουμε με μεμβράνη, ώστε να σταθεροποιηθεί η ζύμη μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τοποθετούμε σε ένα σκεύος τη ζάχαρη άχνη και ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια. Ανακινούμε ώστε να πάει παντού η ζάχαρη.
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί, τα τοποθετούμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά αναλόγως το φούρνο. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Διατηρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα σε μεταλλικό κουτί.

Καλή επιτυχία!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου