Τι θα χρειαστούμε
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 κ. γ. μπέικιν
1/4 κ. γ. αλάτι
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 κ. γ. στιγμιαίο καφέ
1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ας τα φτιάξουμε
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια και το κακάο και τα αναμειγνύουμε με το μπέικιν και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον καφέ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο με τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα τα ξηρά συστατικά ώστε να σχηματίσουμε μια ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη, η οποία είναι πολύ μαλακιά, σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί, τα τοποθετούμε και ψήνουμε για 10-12 λεπτά αναλόγως το φούρνο. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Διατηρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα σε μεταλλικό κουτί.
Καλή επιτυχία!!!
1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κακάο
1 κ. γ. μπέικιν
1/4 κ. γ. αλάτι
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 κ. γ. στιγμιαίο καφέ
1/3 φλιτζανιού λιωμένο βούτυρο
2 αυγά
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
Ας τα φτιάξουμε
Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια και το κακάο και τα αναμειγνύουμε με το μπέικιν και το αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον καφέ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το βούτυρο με τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνουμε μέσα σε αυτό το μείγμα τα ξηρά συστατικά ώστε να σχηματίσουμε μια ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη, η οποία είναι πολύ μαλακιά, σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί, τα τοποθετούμε και ψήνουμε για 10-12 λεπτά αναλόγως το φούρνο. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Διατηρούνται για αρκετό χρονικό διάστημα σε μεταλλικό κουτί.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου