Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Μακαρονάδα με χωριάτικο κοτόπουλο φιλέτο



Τι θα χρειαστούμε

1 κιλό κοτόπουλο χωριάτικο, φιλέτο
2 σκ. σκόρδο
1 κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
2/3 φλιτζ. κόκκινο κρασί ξηρό
1 κ. σ. πελτέ
4 ώριμες ντομάτες
αλάτι 
πιπέρι
1 πρέζα ζάχαρη
Βασιλικό ξερό και φρέσκο
Ελαιόλαδο
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Τυρί για το σερβίρισμα


Ας το φτιάξουμε

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε στεγνώσει καλά. Φροντίζουμε να τοποθετούμε στο σκεύος λίγα λίγα τα κομμάτια ώστε να διατηρείται η θερμοκρασία του λαδιού.
Αφού το ροδίσουμε το βγάζουμε σε πιατέλα και σοτάρουμε στο ίδιο σκεύος το κρεμμυδάκι μας μέχρι να γίνει διάφανο.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο λεπτοκομμένο.  
Αλατοπιπερώνουμε.
Αφού εξατμιστούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί και το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ τρίβοντας τον με μια ξύλινη κουτάλα στον πάτο της κατσαρόλας. Με τον ίδιο τρόπο στη συνέχεια προσθέτουμε και την ντομάτα ψιλοκομμένη.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη το δαφνόφυλλο και τον ξερό βασιλικό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. 

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας. Τέλος στολίζουμε το πιάτο μας με τον φρέσκο βασιλικό. Αν μας αρέσει τον ψιλοκόβουμε και πασπαλίζουμε το πιάτο μας.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Του πάει πολύ το κεφαλοτύρι. 
Καλή σας όρεξη!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου