Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Μπισκότα με σοκολάτα

Τι θα χρειαστούμε:

1/2 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1/2 κ. γλυκού μπέικιν
1/4 κ. γλυκού σόδα
1 αυγό σε θερμοκρασία  δωματίου
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
χυμό από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι



Πώς θα το φτιάξουμε:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και σε ένα μπωλ το αναμειγνύουμε  με το αλάτι και το μπέικιν.. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και το αυγό συνεχίζοντας το χτύπημα. Διαλύουμε στο χυμό πορτοκαλιού τη σόδα και προσθέτουμε στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε να πάνε παντού τα κομματάκια. Σε ένα ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος και με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί μας. Προσέχουμε να αφήνουμε αρκετή απόσταση ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν πολύ κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 10 έως 12 λεπτά. Τα μπισκότα στην αρχή είναι πολύ μαλακά γι' αυτό τα αφήνουμε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και να σφίξουν για να μη μας διαλυθούν. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.            


                                                                                     Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου