Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Καρυδόπιτα με σιμιγδάλι

Τι θα χρειαστούμε:
1 & 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 & 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
5 αυγά                                                      
250 γρ. καρύδι τριμμένο
200 γρ. μαργαρίνη
2 κ. γλ. μπέικιν

Σιρόπι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας



Πώς θα το φτιάξουμε:
Αναμειγνύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφού ομογενοποιηθεί το βούτυρο με το υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε σταδικά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα καρύδια.Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Τέλος περιχύνουμε την καρυδόπιτα που έχει μισοκρυώσει με το ζεστό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου