Τι θα χρειαστούμε:
1 & 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι1 & 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
5 αυγά
250 γρ. καρύδι τριμμένο
200 γρ. μαργαρίνη
2 κ. γλ. μπέικιν
Σιρόπι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
φλούδα από ένα πορτοκάλι
1 ξυλάκι κανέλας
Πώς θα το φτιάξουμε:
Αναμειγνύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο συνεχίζοντας το χτύπημα. Αφού ομογενοποιηθεί το βούτυρο με το υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε σταδικά το σιμιγδάλι, το αλεύρι και τα καρύδια.Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε τη φλούδα πορτοκαλιού και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά. Τέλος περιχύνουμε την καρυδόπιτα που έχει μισοκρυώσει με το ζεστό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου