Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα

Τι θα χρειαστούμε:
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά 
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι & 1 λεμόνι
1 βανίλια
1 ποτήρι κρασιού λικέρ αμαρέτο (ή οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
2 γρ. αλάτι



Πώς θα το φτιάξουμε:
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν αυξάνοντας σταδιακά τη ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας προσθέτουμε το γάλα το ξύσμα λεμονιού πορτοκαλιού, τη βανίλια και το λικέρ. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά μας προσθέτουμε και το αλεύρι σιγά σιγά. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς περίπου. Βγάζουμε από τη φόρμα το κέικ αφού κρυώσει πρώτα λίγο .Το τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με την άχνη. 




 Καλή επιτυχία!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου