Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Κουλουράκια πορτοκαλιού

Μοσχοβόλησε όλο το σπίτι!!

Τι θα χρειαστούμε:

1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι νερού λάδι (εγώ τα έφτιαξα με ελαιόλαδο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε & σπορέλαιο)
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 βανίλια
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1 κιλό αλεύρι
Ζάχαρη και σουσάμι για  την επικάλυψη


Πώς θα το φτιάξουμε:

Τοποθετούμε σε μια λεκάνη τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και το λάδι. Χτυπάμε μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Αναμειγνύουμε το μπέικιν  με το αλεύρι και το προσθέτουμε κι αυτό στη λεκάνη σιγά σιγά. Ενδέχεται να μην το προσθέσουμε όλο, αναλόγως πόσο θα πάρει η ζύμη μας η οποία πρέπει να είναι αφράτη και φυσικά να μην κολλάει στα χέρια μας.
                                                                                                                                                                           

Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα μας αρέσει και τα βουτάμε στη ζάχαρη ή στο σουσάμι. Αν θέλουμε τα ψήνουμε χωρίς επικάλυψη.

Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20΄-25΄. 
Γίνονται υπέροχα!!!

Συνοδέψετε το τσάι, τον καφέ ή απολαύστε και σκέτα.  


Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου