Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Φασόλια με κρέας


Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό κρέας χοιρινό ψαχνό κομμένο σε κομμάτια
1/2 κιλό φασόλια χοντρά
2 κρεμμύδια
3-4 κλαράκια σέλινο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 κούπα ελαιόλαδο
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές σούπας πελτέ
Αλάτι- πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Μια μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)


Πώς θα το φτιάξουμε:
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό να μουλιάσουν.

Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη  θερμοκρασία και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, όχι να ψηθούν τελείως. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι στη κατσαρόλα και στη συνέχεια σωτάρουμε το κρέας να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές.












Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη και μια κούπα ζεστό νερό. Αφήνουμε το κρέας να σιγοψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 45 λεπτά.
Κατόπιν προσθέτουμε τα φασόλια, το μαϊντανό, το σέλινο, το καρότο, την καυτερή πιπεριά, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν τελείως και τα φασόλια και το κρέας. Το φαγητό μας πρέπει να χυλώσει και να μην μείνει πολύ ζουμί.

Ένα ωραίο χειμωνιάτικο φαγητό!!! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου