Τι θα χρειαστούμε:
500 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι (σπορέλαιο για πιο ελαφρύ, ελαιόλαδο για πιο υγιεινό)
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι (από γλυκά πορτοκάλια)
2 φλούδες πορτοκαλιού
1 και 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλα
Πώς θα το φτιάξουμε:
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και τη κανέλα. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφού βράσει το αφήνουμε αφήνουμε για άλλα 5΄στη φωτιά.
Βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος το λάδι μας να ζεσταθεί καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με προσοχή μέχρι να ροδίσει το σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και με προσοχή ρίχνουμε μέσα το σιρόπι λίγο- λίγο. Τοποθετούμε το σκεύος στη φωτιά, προσθέτουμε και το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί και να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα.
Αποσύρουμε το σκεύος μας από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα τοποθετώντας από πάνω το καπάκι του σκεύους. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
Βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα και πιέζουμε καλά για να πάρει ωραίο σχήμα.
Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Φτιάξτε το!!! Είναι ένα εύκολο γλυκό που φτιάχνεται γρήγορα. Μπορούμε να το σερβίρουμε σε περίοδο νηστείας και όχι μόνο....
Καλή επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου