Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό κολιοί
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 λεμόνι
Πώς θα το φτιάξουμε:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τους κολιούς πολύ καλά .Αλατοπιπερώνουμε, τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.Τους αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη. Πασπαλίζουμε τους κολιούς με το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και την πιπεριά. Ρίχνουμε το λάδι και τον πολτό ντομάτας, λίγο αλατοπίπερο και βάζουμε το φαγητό να ψηθεί σε μέτριο φούρνο επί 1/4 της ώρας. Τότε ρίχνουμε και το κρασί, παίρνουμε με ένα κουτάλι σάλτσα και βρέχουμε τα ψάρια και αφήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά ακόμη μέχρι να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.
Γίνονται πολύ γευστικά. Εγώ συνόδεψα με πατατοσαλάτα, σαλάτα μαρούλι και λευκό κρασάκι!!!
Η συνταγή είναι από ένα παλιό βιβλίο της γιαγιάς που έχει χαθεί το εξώφυλλο του (και όχι μόνο) και δεν ξέρω το συγγραφέα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου