Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κοτόπουλο με αρακά

Τι θα χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο περίπου 1 κιλό
1 κιλό αρακά
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 ώριμες και σφιχτές ντομάτες ή 2 κονσέρβες ντοματάκι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη ζάχαρη
3 πατάτες
Μαϊντανό
Άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:
Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει το κοτόπουλο σε μερίδες. Πλένουμε καλά το κοτόπουλο.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι.

Σωτάρουμε μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο κομμένο σε φέτες. Σωτάρουμε για ακόμα 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και τέλος τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε. Αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε λίγο. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί και να μείνει με τη σάλτσα του για περίπου 1 ώρα. Τα τελευταία 20 λεπτά του ψησίματος προσθέτουμε τις πατάτες, το μαϊντανό και τον άνηθο.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου