Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Ψαρονέφρι με άσπρη σάλτσα

Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό ψαρονέφρι
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
2 κλαράκια δεντρολίβανο (προαιρετικό
Αλάτι 
Πιπέρι
Ας το φτιάξουμε:
Κόβουμε το ψαρονέφρι σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά το κρέας σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε το αλάτι. Αφού πάρει χρώμα το κρέας το αφαιρούμε από το σκεύος. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε   στο τηγάνι το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να διαλυθεί καλά και ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κρέας. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το δεντρολίβανο και  το πιπέρι. Αφήνουμε να ψηθεί για 5-6 λεπτά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ ή πατάτες τηγανητές.

Καλή σας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου