Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Χωριάτικο κοτόπουλο με ταλιατέλες


Τι θα χρειαστούμε:
1 πακέτο ταλιατέλες
1 κοτόπουλο κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής περίπου 1500-1800γρ.
2 ξερά κρεμμύδια μέτρια
1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
1 κιλό κόκκινες ώριμες ντομάτες ή μια συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι



Διαδικασία:
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε 4 ή περισσότερα κομμάτια. Το στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σωτάρουμε μέχρι να ξανθύνει και προσθέτουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια του από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου.
Αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε το μπαχάρι 6-8 κόκκους και τη δάφνη. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τη ντομάτα αποφλοιωμένη και κομμένη σε μικρά καρέ ή προσθέτουμε το χυμό ντομάτας του εμπορίου. Ανακατεύουμε, αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί μόνο με τη ντομάτα και αφού στεγνώσει το φαγητό προσθέτουμε νερό όσο χρειαστεί. Ψήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.
Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Σερβίρουμε.

 Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου