Αγάπησα τη μαγεία της μαγειρικής τέχνης έχοντας ως μέντορα τη λατρεμένη μου γιαγιά. «Όταν μια συνταγή γίνεται με αγάπη τότε η επιτυχία της είναι σίγουρη», μου έλεγε. Κάθε φορά που φτιάχνω τις αγαπημένες της συνταγές ταξιδεύω πίσω στο χρόνο κι αναπολώ τις ευτυχισμένες στιγμές που συνόδευαν κάθε γευστική δημιουργία της. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα μονοπάτια της γεύσης με συνταγές παλιές -από το μπαούλο της γιαγιάς- και καινούριες από αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς δικούς μας.

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες στο φούρνο


Τι θα χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
6-7 πατάτες
1 μεγάλο λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα δυο η καθεμιά
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κούπα νερό
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
2 φύλλα δάφνης



Ας το φτιάξουμε:
Πλένουμε το κοτόπουλο το κόβουμε σε μερίδες και το τοποθετούμε σε ταψί. Κόβουμε τις πατάτες και τοποθετούμε κι αυτές στο ταψί. Αλατίζουμε. Σε ένας σκεύος αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και το νερό. Τα χτυπάμε ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το κοτόπουλο και τις πατάτες έτσι ώστε να πάει παντού. Βάζουμε στο ταψί σε διαφορετικά σημεία τις σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε και τη δάφνη. Τέλος πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το πιπέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο γι' αυτό προσαρμόστε τον στο δικό σας φούρνο.

Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου